Skip links

De Monkey Inside Amsterdam:

Cycleseeing Amsterdam

Er zijn nog nooit zo veel toeristen geweest in Amsterdam. 8,3 miljoen bezoekers in 2017. Allemaal volgden ze de gebaande paden: Rijksmuseum, Van Gogh Museum, De Wallen, coffeeshops, Madame Tussauds… complete chaos dus. Maar in en om Amsterdam is zó veel meer te zien. Werelderfgoed, middeleeuwse bossen, kastelen, duinen, polders, windmolens, stranden en natuurlijk tulpen. Heel veel tulpen.

Monkey Inside had twee doelen. De eerste: toeristen op de fiets krijgen. De tweede: ze overtuigen om de binnenstad uit te fietsen. Een aardige apenpuzzel! Een probleem dat een simpele doch treffende oplossing nodig had. Iets dat duidelijk maakt dat je én een fiets moet huren én aan sightseeing moet gaan doen. Hoppa! ‘Cycleseeing’. Een gloednieuw woord voor het Engelse woordenboek.

Samen met de klant maakten én fietsten we zeven verschillende routes, waarlangs we de toeristen-hotspots aangaven. We maakten zeven verschillende kaarten die eruitzagen als metroplattegronden, elk met z’n eigen kenmerkende kleur; elk ‘station’ was een toeristische attractie. Van de verschillende kaarten maakten we ook één grote plattegrond (zoals die van een metronetwerk). Die vertaalden we vervolgens naar verschillende media: een website, posters bij fietsverhuurders, ansichtkaarten in hotels en bars. Elke cycleseeing-route gaven een bijpassende naam: Waterland, Castles en Gardens, Amstel River, Industrial Heritage, Beaches of Amsterdam, Authentic Haarlem en natuurlijk Flowers of Amsterdam.

Close contact

    Neem contact op!

    Heeft u een vraag of wilt u graag contact opnemen over de monkeys? Dat kan via het onderstaande formulier.
    Close contact

    Abonneer

    * indicates required