Skip links

The Monkey Blog: videotips voor marketeers

Hoe haal je het meeste uit je zakelijke beursdeelname? Waarom is het goed om af en toe uit je bubbel te stappen? En hoe begin je je eigen netwerkbureau? Je vindt het in deze selectie video’s die ik de afgelopen jaren op LinkedIn deelde. Wil je altijd op de hoogte blijven van mijn laatste videotips? Volg me dan op LinkedIn.

Wat kan je leren van kinderen op een basisschool? Voor een actie-onderzoeksopdracht ging ik een middag undercover bij een basisschool in Elst om te ontdekken wat hen zoal bezighoudt. En een week eerder zat ik een middagje met leerlingen van een middelbare school in Utrecht. Conclusie: kinderen zijn niet alleen grappig, ze hebben goede ideeën en een scherpe blik op de wereld. Denk dus niet dat je ze onzin kan verkopen, dames en heren marketeers, want dat gebeurt nogal eens.

Heeft een bedrijf wel een auto nodig? Zo ziet een typische werkdag bij Monkey Inside eruit: 350 km met de trein, 50 km op de fiets en geen grammetje CO2. Denk niet dat het onmogelijk is om je auto een dagje te laten staan. Want als Monkey Inside het kan, kan jij het ook!

Monkey Inside Undercover: corporate anthropology for B2B companies. What do corporate anthropologists and Japanese think of the “Undercover Monkey”? You can see it in this video. The people who know me a little, know that I love to let myself be fully immersed in the world of my client. This is how that looks like.

Haal meer uit je zakelijke beursstand. Waar is het lef van marketeers als het om beursstands gaat? Kom op zeg: één van de kostbaarste media qua bereik wordt vaak ingezet als een opgeleukte pantry met sta-krukken en nietszeggende slogans. Een mooi moment om jullie eens mee te nemen door de wondere wereld van de vakbeurzen met een paar voorbeelden van hoe het ook kan: op én buiten de beursvloer!

Hoe organiseer je een evenement voor mensen die NIET aanwezig kunnen zijn? In deze video geef ik je tips hoe je veel meer mensen bereikt met je zakelijke evenement. Offline, én online. Organiseer jij binnenkort een evenement en weet je niet zeker of je daar wel het maximum aantal (potentiële) prospects mee bereikt? Stuur dan even een mailtje of bel me. Dan lossen we dat samen wel even op!

Acht redenen om undercover te gaan in Georgië. In november opende ik mijn tijdelijke kantoor in de hoofdstad van Georgië (ik moest het ook even opzoeken) omdat het goed is om geregeld je automatische piloot uit te schakelen en je werkplek flink te verleggen. En geloof me, het is eenvoudiger en leuker dan je denkt 🙂

Waarom huurt Monkey Inside vijf nieuwe collega’s in? Wel, slimme marketeers kruipen uit hun bubbel en werken mét hun doelgroep i.p.v. ervoor. Zo verzamel je je inzichten op een leuke manier en sla je de plank niet mis. Welkom bij de club Chantal Buursema, Floortje van Oppen, Nena Willemsen, Lucia Jansen en Avin Ghafor van Study Association Commotie.

Onmogelijk of niet: een beursstand ombouwen TIJDENS de show. Iedereen zei dat het onmogelijk was: een beursstand ombouwen TIJDENS de show. Laat anderen tijdens de PROVADa maar over transformatie praten, wij doen het gewoon! Iedere avond werd de kleine stand die we voor Van Wijnen bedachten volledig verwijderd om er vervolgens een hele nieuwe voor neer te zetten met een iconisch project.

Hoe zorg je dat je in een vreemde omgeving toch productief blijft? Deze week een handige reis/werktip vanuit mijn Franse kantoren in Honfleur en Étretat voor digitale nomaden zoals Monkey Inside of voor vakantiegangers die niet volledig willen inkakken. Met dank aan Mark Blaisse en Nico Blaauw voor hun inspiratie ????????

Cycleseeing Instatrip: op pad met de doelgroep. Advertising en PR voor een jonge doelgroep doe je mét die jonge doelgroep. Daarom ging Monkey Inside een dagje op pad met een tiental invloedrijke bloggers en fotografen om ons project Cycleseeing onder de aandacht te brengen bij al die Europese jongeren die Amsterdam bezoeken en de big five nu wel kennen. En dat leverde superleuke content op, kijk maar eens op Instagram onder #cycleseeing.

Wat kunnen organisaties leren van monkeys? In Ouwehands Dierenpark vond ik het antwoord. En als je ook vindt dat verandering soms best goed is, kan je nog wat van de monkeys leren.

Excuses aanbieden: als Dotan het kan, kan ik het ook. Ik ben dom geweest door de foto in deze video te posten op LinkedIn. Voor straf een week offline. En nooit meer liegen over je posts! Hebben we toch iets geleerd deze week…

Zomervakantie: doorwerken of de boel dichtgooien? Een digitale nomade zoals Monkey Inside kan overal werken maar lukt dat ook in het Afrikaanse eSwatini? Op zoek naar antwoorden én de Zebra Inside. ????

Wie heeft een kantoor nodig als je Ierland hebt? Vijf dagen was dit eiland de thuisbasis van Monkey Inside en deze keer nam ik twee monkeys mee: Paul Falla en Jan Has. De monkey van Ierland bestaat uit steile kliffen, leprechauns, decors uit Harry Potter en Game of Thrones, donker bier met stikstof, een soort hockey-honkbal en opmerkelijk veel auto’s die aan de verkeerde kant van de weg rijden ????

Wherever I lay my hat, that’s my office: Ubatuba, Brazil. Do agencies really need an office? Why spend time in traffic if you can be on the beach and work from there? Digital nomads such as Monkey Inside just do it.

Close contact

Abonneer

* indicates required